Als je net begint met twirlen, is het belangrijk om de basis goed onder de knie te krijgen. Je krijgt hiervoor een leenbaton mee naar huis. Het is leuk om thuis te oefenen!

Als je na 3 weken lid wilt worden, gaan we op zoek naar een eigen baton. Deze moet de juiste lengte bij jouw armen zijn. En hetzelfde als die van de rest van de vereniging. Een nieuwe baton kost tussen de 30 en 40 euro, maar de trainsters kunnen ook kijken of een tweedehands baton beschikbaar voor je is.

Je kunt je dan aanmelden voor de twirllessen in het team op donderdagavond van 18.00 uur tot 19.00 uur. Ook kan je meedoen met de kidstwirllessen na de teamtraining. Als je de basis een beetje onder de knie hebt, kun je je ook aanmelden voor sololessen.

Kidstwirl training

De kidstwirltraining is voor of na de teamtraining. Hierin train je samen met andere leden die ook kidstwirl doen. De muziek is voor iedereen hetzelfde. Het oefenen van de marcheerstappen doe je gezamenlijk. Het stukje dans-twirl combinatie dat is voor iedereen anders en is dus echt jouw eigen dansje. De training is een combinatie van zelf oefenen en 1 op 1 instructie van de trainster. Wanneer je het leuk vindt kan je (in overleg met de trainsters) jouw kidstwirl optredens laten zien en meedoen met wedstrijden. Op wedstrijden doe je mee in je eigen leeftijdscategorie. Het advies is om te starten met kidstwirl voordat je een ander solo-onderdeel gaat doen op wedstrijden.

Solo training

De solo training is op een andere dag. Tijdens deze training oefen je jouw eigen routine(s) met andere leden tegelijk in een zaal. De training is een combinatie van zelf oefenen en 1 op 1 instructie van de trainster. Per solo-onderdeel krijg je een half uur 1 op 1 instructie per week, maar omdat je tegelijk met andere leden traint, duurt de les in zijn geheel vaak langer.  Het advies van de twirlbond is om te starten met 1-baton, daarom raden wij dit ook aan. Nadat je een 1-baton hebt en je wilt nog een ander solo-onderdeel doen dan ga je samen met de trainster op zoek naar het solo-onderdeel wat bij jou past. Wanneer je het leuk vindt kan je (in overleg met trainsters) jouw routine laten zien tijdens optredens en mee doen met wedstrijden. Op wedstrijden doe je mee in je eigen leeftijdscategorie en wordt je tijdens jouw eerste wedstrijd geplaatst in de niveaucategorie die bij jou past.

Wat kost het?

De contributie voor de teamtrainingen op donderdagavond is 18 euro per maand.

Je kunt daarnaast ook nog kidstwirl lessen doen op donderdagavond van 19.00 tot 19.30 uur (6,25 euro per maand extra), of training voor solo-onderdelen op woensdagavond (12,50 euro per maand voor 1 x per week 30 minuten).

Schoenen en trainingspak, een eigen baton zijn eenmalige uitgaven die niet inbegrepen zijn. Een wedstrijdpakje vanaf 25 euro is niet inbegrepen.

Als uw financiële situatie niet optimaal is, kunt u eventueel een beroep doen op “ Stichting Leergeld”.

Meer informatie of aanmelden?

Neem contact met ons op.